camera copiilor

Feng-shui in camera copiilor

In termeni foarte simpli, prin feng-shui, in domeniul nostru, al amenajarilor interioare, intelegem armonizarea ambientului cu ajutorul energiilor umane.
Pentru a reusi acest lucru principiul este unul foarte simplu: amplasam lucrurile din camera copilului (obiectele si mobilierul) intr-o anumita ordine, astfel incat geometria lor sa il ajute sa-si imbunatateasca viata si felul de a fi.
Feng-shui-lui in camera copilului aduce asadar echilibru, armonie, energie pozitiva si se axeaza pe trei dimensiuni fundamentale: creativitate, educatie/concentrare si odihna/somn.

feng-shui-in-camera-copiilor

Pasi pentru a realiza un feng-shui in camera copiilor

Ca prim pas in acest proces, este amplasarea camerei. Alegeti camera copilului in zona vestica a casei – reprezinta zona tineretii dupa traditia chineza.

Stimularea creativitatii

momodesignStimularea creativitatii copiilor prin feng-shui presupune o dezordine lejera a spatiului acestora, jucarii amplasate la indemana lor si posibilitatea de a-si reorganiza ei insasi propriul mediu si de a face schimbari.
In plus, formele au si ele un rol important. Tot ce este rotund (scaune pouffe, tabureti rotunzi, lampi in forma de ou, masute de joaca rotunde etc) pot aduce ceva pozitiv in comportamentul copilului.

Concentrarea si stimularea acesteia

kidsroom-fengshui1Deoarece, de cele mai multe ori camera copilului este si biroul, trebuie eliminate eventualele fluxuri perturbatoare. Mai exact:

  • nu puneti biroul intre usa si fereastra – energia Chi e prea rapida;
  • ideal ar fi sa stea cu spatele la perete, pe un scaun cu spatar;
  • asigura-te ca usa este in campul sau vizual (ideea de a fi surprins il poate face anxios) si micutul are unde sa-si odihneasca privirea;

 

Favorizarea somnului

feng-shui-decorSomnul copilului conform practicii feng-shui trebuie sa fie unul reparator. In mitologia chineza somnul este reprezentat de broasca testoasa si are rolul de a proteja si de a oferi siguranta. Pentru a respecta princiile feng-shui-ului, patul trebuie sa fie cu tablie sau capul copilului sa stea catre un perete. Amplasat sub o fereastra va genera nesiguranta si oboseala, iar energia copilului va avea tendinta sa „fuga” prin fereastra.
De asemenea, agata deasupra patului imagini linistitoare si optimiste, un tablou cu toata familia zambind poate fi o idee grozava. In ceea ce priveste culoarea, albastrul este indicata de arta feng-shui deoarece favorizeaza somnul.

Iata deci cateva sugestii care te vor ajuta sa amenajezi camera copilului cu ajutorul feng-shui-ului intr-un mod simplu si rapid. Suntem convinsi ca beneficiile si rezultatele nu vor intarzia sa apara.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *