Design interior scandinav – curat, elegant, functional

O combinatie de stiluri din Suedia, Norvegia, Danemarca si Finlanda, designul interior scandinav are ca rezultat incaperi calde, spatii luminoase in linii clare si palete de nuante neutre. Acest stil de decorare a aparut in tarile nordice cu ierni lungi si mai putina lumina naturala in interioare, din dorinta de a crea spatii aerisite, functionale si confortabile in acelasi timp. Exista multe elemente prin care putem contura stilul pur scandinav, in unele culturi elemente traditionale sunt imbinate cu acest stil, iar rezultatul este spectaculos.

Culori

Paleta de culori este usoara si simpla, albul este adesea culoarea principala. Nuantele de alb, calde sau reci, sunt alese si in functie orientarea camerei, o nuanta clara poate fi racoroasa pentru incaperile orientate spre sud ,insa tonurile mai calde sunt foarte potrivite pentru camerele orientate spre nord. Albul pur nu va face interioarele reci si neprimitoare – prin asociere cu materiale naturale designul scandinav primeste caldura si stralucire. Tonului de alb ales i se poate alatura cu succes o paleta de nuante pastel. Nuantele de gri sunt de asemenea utilizate in interioarele scandinave -folosind mai multe tonuri din aceeasi culoare dam profunzime noului ambient.

Texturi si materiale
Un mix de texturi si materiale este utilizat in stilul scandinav: bucati de lemn nefinisate, covoare de blana si tesaturi fine, plante naturale in culori intense – elemente ce aduc natura in interior, adaugand o vibratie linistitoare. Plantele reprezinta o modalitate potrivita de a integra texturi si culoare, de a adauga interes, fara aglomerarea incaperii.
Scandinavii sunt recunoscuti pentru utilizarea lemnului masiv in amenajare, adesea in nuante deschise, natur – astfel stilul scandinav puncteaza enorm prin senzatia de “caldura” regasita in fiecare amenajare.

Lumina
Interioarele scandinave, prin arhitectura volumelor, dispun de ferestre mari pentru a profita cat mai mult de lumina naturala. Solutiile de perdele sau storuri sunt de obicei discrete, din tesaturi moi care ofera intimitate incaperii . Corpurile de iluminat, cele de podea sau cele pentru plafon pot fi minimaliste sau dimpotriva, declaratii statement care stabilesc starea de spirit, atmosfera in amenajare. Accesorizarea inteligenta poate realiza spatii mai generoase, mai luminoase – utilizarea unor oglinzi de mari dimensini induc un astfel de efect .

Spatiul
Stilul de amenajare scandinav pune un accent deosebit pe utilizarea eficienta a spatiului, optimizand astfel utilitatea oricarui colt sau incapere . Este un stil ce se potriveste foarte bine si spatiilor mici datorita simplitatii specifice stilului nordic in care predomina nuante de alb si este evitata accesorizarea inutila.

Materialele naturale si tesaturile aduc un farmec firesc interioarelor. O importanta deosebita este data si spatiului in care mobilierul ”sa respire”- in acest stil de decorare vom vedea adesea dulapuri deschise, expozitoare, polite, cuburi suspendate cu lucruri lasate la vedere.


Mobilierul scandinav este o noutate a showroom-urilor Koncepto din Cluj Napoca, Constanta si Alba Iulia – consultantii nostri in amenajari interioare sunt foarte creativi si dornici sa contureze proiecte in acest stil atat de primitor si rafinat.

 

Descopera noua colectie online pe site-ul nostru koncepto.ro sau in showroom-urile din Cluj, Constanta si Alba!

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *