Culorile primaverii: vitalitate, contrast si explorare

Fiecare primavară aduce cu ea nu doar fructe dulci, flori colorate, arome condimentate, nuanțe verzi și raze clare luminoase ci și tendințe în decorare dar mai ales nuanțe de culoare propuse pentru anul care urmează. Institutul Pantone ne face un raport detaliat cu nuanțele care ne vor încânta privirile primăvara aceasta. Aflăm că ne vor însoți în explorare și creație de inedit o patelă compusă din 12 nuanțe și alte 4 culori de bază. Le vom aprecia pe acestea din urmă ca fiind tonuri clasice, fundamentale.

Prin acest colorit optimist, dozat după gust cu încredere, vitalitate, energie, sofisticare și seninătate, găsim nuanțe cu istoric, multidimensionale, împământate în timp dar și nuanțe proaspete. Suntem încurajați parcă spre sentimente jucăuse, de distracție, zâmbet și eliberare. În primăvara 2018 vom vedea desfășurată o poveste de culoare cu accente divergente, kaleidoscopice în care, dacă vom căuta, vom găsi și nuanțele neutre, clasice, gata să ofere stabilitate și relaxare.

1. Cherry Tomato

O nuanță impulsivă, temperamentală, un roșu-orange ce emană sănătate, energie, cere atenție, sub niciun chip nu poate fi ignorat, un ton visceral viu.

Tomato-Red-Living-room-Culorile-primaverii-2018

2. Palace Blue

Un albastru plin de energie, luminos, pentru zile senine, se poate camufla, integra, poate impresiona.

3. Ash rose

Discret, sofisticat dar nu capricios, un roz ce ne introduce intr-o nouă dimensiune, o nuanță tulbure devenită stabilă.

palace-blue-si-Ash-Rose

4. Nile Green

Un alt ton calm, senin, un verde deschis, luminos ce aduce o briza proaspătă paletei.

5. Meadowlark

O nuanță ce strălucește de bucurie, luminează totul în jur, are un impact vizual memorabil atunci când este folosită în decorare pe suprafețe mari, în contraste puternice, dar e la fel de placută și într-o decorare timidă.

nile-green-si-meadowlark-culorile-primaverii-2018

6. Blooming Dahlia

Într-un decor sub amprenta acestei nuanțe aproape că simțim parfumul daliei înflorite. Subtil, ademenitor, feminin, un ton plin de farmec.

7. Ultra Violet

Emană originalitate și ingeniozitate, ”magia Ultra Violet este o nuanță distinctă și complexă, purpuriu care fascinează și intrigă” spun specialiștii Pantone.

Blooming-Dahlia-si-Ultra-Violet-Culorile-primaverii-2018

8. Spiced Apple

Iată și o culoare cu aroma, un măr condimentat, maro cu un strop de subton roșu, o nuanță caldă a cărui nume ne și transmite de la bun început că va condimenta paleta de culori în 2018.

9. Pink lavander

Trandafiriu, un violet rose discret, fermecător prin senzația de liniște în care transcede orice spațiu pe care îl decorează.

Spiced-Apple-si-Pink-Lavanda

10. Almoust mauve

Culoarea cea mai nostalgică a paletarului 2018, ca o atingere delicată de petală delicată și efemeră.

11. Rapture rose

Un roșu argintiu trandafiriu fermecător, perfect adaptabil în amenajări romantice, o nuanță plină de afecțiune, armoniosă.

12. Lime Punch

Ascuțit, înțepător, lovește direct la țintă prin prezența sa stridentă și captivantă, una dintre cele mai vibrante tonuri din paleta 2018.

Almost-mauve+Rapture-rose+Lime-Punch-Culorile-primaverii2018

Cele 4 tonuri de bază, clasice ale sezonului:

13. Sailor Blue

Un albastru marin ce aduce cu el stabilitate și profunzime, ancorează parcă restul nuanțelor.

Sailor-blue-interior-design

14. Harbor Mist

O culoare care are în centru nuanța de gri, solidifică oarecum, cimentează orice, oferă o bază de construcție în tonuri.

harbour-mist-interior-design-Culorile-primaverii-2018

15. Warm Sand

Nisipul cald aduce o umbră caldă, reconfortantă, este un ton excelent de conjuncție, face trecerea între anotimpuri, versatil în amenajare.

16. Coconut Milk

Reprezinta suportul de alb clasic al paletei pentru primavara 2018, laptele de nuca de cocos este off-albul sezonului spun specialiștii în tendințe de culoare de la Pantone.

Warm-sand-wall+Coconut-milk-Culori-de-baza-in-2018

by Patricia Stroie, blogger Koncepto

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *