Informații și comenzi online: 0783 046 101

Generic selectors
Doar rezultate directe
Caută în titlu
Search in content
Search in posts
Search in pages
product

Termeni și Condiții Koncepto - Mobilier. Decorațiuni. Textile și accesorii pentru interioare.

Aceasta pagina conține termenii și condițiile de utilizare a site-ul www.koncepto.ro. Pentru a utiliza orice serviciu oferit online de Koncepto, inclusiv acest site, trebuie sa va exprimati acceptul cu privire la „Termeni și conditii”.

Mesajul marcat cu „Pe scurt”, reprezintă o sinteza a informatiilor cu scop orientativ și fara caracter juridic.

Utilizarea www.koncepto.ro

Pe scurt, Puteti folosi site-ul Koncepto daca sunteti de acord cu termenii si conditiile prezente pe acest site.

Descrierea serviciului

Site-ul www.koncepto.ro numit în continuare KONCEPTeste proprietatea DECO MOB SRL, persoana juridica română, cu sediul social în mun.Cluj-Napoca, str.Zaharia Stancu, nr.21, vila C3, jud.Cluj, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Cluj sub nr.ordine J12/3182/2006,  cod fiscal 19052078, având contul bancar RO24RNCB0108126126760001, deschis la BCR Bank.

Acceptarea termenilor si a conditiilor

Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor de mai jos. Se recomandă citirea cu atenție a acestora. DECO MOB SRL își rezervă dreptul de a modifica atât structura cât și continutul site-ului www.koncepto.ro fără a intreprinde o notificare prealabilă a utilizatorilor. Cea mai recentă versiune „Termeni și conditii” poate fi găsită accesând această pagina.

Licenta de utlizare

DECO MOB SRL garantează utilizatorului acces limitat, în interes personal (efectuarea de comenzi online, informare), pe site-ul KONCEPTO și nu îi conferă dreptul de a descărca sau de a modifica parţial sau integral site-ul, de a reproduce parţial sau integral site-ul, de a copia, de a vinde/revinde sau de a exploata site-ul în orice altă manieră, în scopuri comerciale sau contrare intereselor DECO MOB SRL.

Dreptul de a crea o legătură web – link – către KONCEPTO este limitat, neexclusiv şi revocabil, şi este acordat atât timp cât nu aduce atingeri de orice fel pentru DECO MOB SRL sau oricăruia dintre partenerii săi, și numai după obţinerea unui acord scris prealabil.

DECO MOB SRL nu răspunde de conținutul, calitatea sau natura site-urilor la care se ajunge prin legături de pe site-ul KONCEPTO, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, răspunderea o poartă, integral, proprietarii site-urilor respective.

1. Definitii si Termeni

Pe scurt, La ce ne referim când spunem cumpărător, bunuri, campanie sau alți termeni asociați comerțului electronic.

KONCEPTO – este denumirea comercială a DECO MOB SRL, persoană juridică română, având sediul social cu sediul social în mun.Cluj-Napoca, str.Zaharia Stancu, nr.21, vila C3, jud.Cluj, înmatriculată la Oficiul Registrului Comerţului Cluj sub nr.ordine J12/3182/2006, cod fiscal 19052078.

Vânzător – DECO MOB SRL

Cumpărător – persoană fizică / persoană juridică sau orice entitate juridică care își face un Cont pe Site și efectuează o Comandă.

Cont – secțiunea din Site formată dintr-o adresă de e-mail și o parolă care permite Cumpărătorului transmiterea Comenzii și care conține informații despre Cumpărător.

Site – domeniul www.koncepto.ro și subdomeniile acestuia.

Comandă – formă de comunicare materializată într-un document electronic ce intervine între Vânzător și Cumpărător, document prin care Cumpărătorul transmite Vânzătorului intenția sa de a achizționa bunuri prezentate pe Site.
Comanda devine valida doar în momentul confirmarii acesteia de către Vânzător.

Bunuri – orice produs ce urmează a fi furnizat de către Vânzător Cumpărătorului, care corespunde descrierii prezentate pe site, ale cărui caracteristici au fost agreate de Cumpărător și inscrise în Comandă, respectiv factura.

Campanie – promoții și/sau concursuri sau orice altă acțiune cu scop comercial, privind vânzarea unui număr finit de Bunuri, având un stoc limitat și predefinit, pentru o perioada limitată de timp stabilită de catre Vânzător.

Contract – reprezintă contractul încheiat între Vânzător și Cumpărător, la distanță, în conformitate cu legea comerțului electronic. Contractul este realizat în baza unei comenzi valide.

Review – evaluare scrisă de către beneficiarul unui produs, evaluare redactată pe baza experienței personale și a capacității acestuia de a realiza comentarii privind calitatea produsului respectiv și de a spune dacă produsul respectă sau nu specificațiile producătorului.

Rating – modalitate de exprimare a gradului de satisfactie a unui Cumparator privind un bun achiziționat. Rating-ul se exprimă sub forma de stele, fiecare produs putând primi un punctaj de la o stea la cinci stele. Acest grad de satisfacție va fi asociat întotdeauna review-ului scris de Cumparator asupra unui bun achiziționat.

Comentariu – apreciere sau observație cu scop critic, pe marginea unui Review.

Newsletter – mijloc de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail) asupra bunurilor și/sau a promoțiilor/concursurilor desfășurate de Vânzător într-o anumită perioadă, fără niciun angajament din partea Vânzătorului cu referire la informațiile conținute de acesta.

Specificații – toate specificațiile și/sau descrierile bunurilor, așa cum sunt precizate în descrierea acestora.

2. Documente contractuale

Pe scurt, Sunteți de acord să va contactăm când trimiteți o comandă și aceasta va fi confirmată de echipă Koncepto. Termenii de pe pagina curentă stau la baza contractului.

2.1. Prin înregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare telefonică sau e-mail, operațiunile comerciale ale Vânzătorului derulându-se prin aceste forme de comunicare.

2.2. Notificarea primită de către Cumpărător, după efectuarea Comenzii are rol de informare și nu reprezintă acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face fie electronic, prin e-mail, sau telefonic.

2.3. Pentru motive justificate, Vânzătorul își rezervă dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor comandate. Dacă modifică cantitatea de Bunuri comandată, Vânzătorul va anunța Cumpărătorul la adresa de e-mail sau la numărul de telefon puse la dispoziția Vânzătorului cu ocazia efectuării comenzii și va returna suma achitată în plus. Modificarea cantității bunurilor de către Vânzător se poate face numai în sensul diminuării cantității din comandă.

2.4. Contractul se consideră încheiat între Vânzător și Cumpărător în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, prin intermediul poștei electronice și/sau SMS a notificării de expediere a comenzii.

2.5. Pentru comenzile ce urmează a fi livrate și ridicate de Cumpărător din showroom-ul KONCEPTO, prețurile și rezervările Bunurilor sunt valabile 72 (șapte zeci și două) de ore de la înregistrarea comenzii de către Cumpărător.

2.6. Termenii și condițiile generale de vânzare vor sta la baza Contractului încheiat, în completarea acestora fiind Certificatul de Garanție emis de către Vânzător și documentele fiscale, respectiv factura de marfă .

3. Drepturi de autor (Copyright)

Pe scurt, Noi respectăm drepturile de autor, vă rugăm să le respectați și dumneavoastră.

3.1. Întregul conţinut al site-ului KONCEPTO, incluzând, dar nelimitându-se la logo-uri, simboluri comerciale, texte, imagini (statice, dinamice și prezentări multimedia) şi alte date – este proprietatea DECO MOB SRL şi/sau a furnizorilor săi şi este apărat de Legea nr.8/1996, modificată și completată, privind dreptul de autor si drepturile conexe, precum și de legile privind proprietatea intelectuală şi industrială.

3.2. Folosirea fără acordul DECO MOB SRL a oricărora din elementele enumerate mai sus se pedepseşte conform legislaţiei în vigoare. Se permite folosirea site-ului KONCEPTO numai în limitele menţionate în prezentul document. Astfel, Cumpărătorul poate copia, transfera și/sau utiliza elemente din conținutul site-ului numai în scopuri personale sau non-comerciale și numai în cazul în care acestea nu intra în conflict cu prevederile prezentului document.

În cazul în care suspectaţi că unul sau mai multe din materialele de pe site-ul www.koncepto.ro încalcă legea drepturilor de autor, vă rugăm să sesizaţi acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa: office@koncepto.ro

4. Politica de vânzări online

Pe scurt, Ne puteți contacta atât online cât și offline, iar seriozitatea nu este o stradă cu sens unic.

4.1. Accesul în vederea efectuării unei Comenzii îi este permis oricărui Cumpărător. KONCEPTO poate restricționa, pentru motive justificate, accesul cumpărătorului în vederea efectuării unei comenzi, dacă se consideră că activitatea/conduita cumpărătorului pe site prejudiciază în vreun fel Vânzătorul.

4.2. Comunicarea cu Vânzătorul se poate realiza prin interacțiunea directă cu acesta sau prin adresele mentionate la sectiunea “contact” din Site. Vânzătorul are libertatea de a gestiona informațiile primite fără a fi nevoit să aducă justificări pentru aceasta.

4.3. KONCEPTO poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau promoții/concursuri practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care KONCEPTO are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.

4.4. Toate prețurile aferente Bunurilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) și includ T.V.A, însă nu includ costurile de livrare.

În cazul în care transportul este gratuit, acest lucru se va specifica în mod expres pe site si va fi confirmat.

4.5. Toate informațiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Vânzătorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

5. Comanda

Pe scurt, Dumneavoastră comandați – noi onorăm. Când nu ne iese, vă sunăm.

5.1. Cumpărătorul va efectua Comenzi pe Site, prin adăugarea Bunurilor dorite în coșul de cumpărături, urmând a finaliza Comanda și efectua plata prin una dintre modalitățile alese. Odată adaugat în coșul de cumpărături, un Bun este disponibil pentru achizitie în masura în care există stoc disponibil pentru aceasta. Adăugarea unui Bun în coșul de cumpărături, în lipsa finalizării Comenzii, nu atrage dupa sine înregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automată a Bunului.

5.2. Prin finalizarea Comenzii, Cumpărătorul garantează că datele pe care le-a furnizat sunt corecte, complete și consimte că poate fi contactat de către Vânzător telefonic sau prin e-mail, în cazul în care se impune acest lucru.

5.3. O Comandă poate fi anulată de către Vânzător, pe baza unei notificări scrise adresate Cumpărătorului, fără nicio obligație a vreunei părți față de cealaltă și fără ca vreo parte să poată să pretindă celeilalte daune-interese, dacă datele furnizate de către Cumpărător sunt incomplete și/sau incorecte sau, atunci când este cazul, nu procedează la plata avansului convenit în termenul prevăzut.

5.4. În cazul în care un Bun comandat de către Cumpărător, nu poate fi livrat de către Vânzător, acesta din urma va informa Cumpărătorul asupra acestui fapt și, în cazul în care Cumpărătorul a achitat suma reprezentând contravaloarea Bunului, Vânzătorul va returna în contul Cumpărătorului suma încasată, în termen de maxim 5 (cinci) zile lucrătoare de la data la informării Cumpărătorului despre imposibilitatea livrarii bunului sau de la data la care Cumpărătorul și-a exprimat în mod expres intenția de reziliere a Contractului.

6. Facturarea bunurilor si plata

Pe scurt, Știm să emitem facturi și avem și capsator.

6.1. Prețurile Bunurilor prezentate pe site-ul www.koncepto.ro includ T.V.A., conform legislației în vigoare.

6.2. Prețul, modalitatea de plată și termenul de plată sunt menționate în fiecare Comandă, urmând ca Vânzătorul să emită către Cumparator o factură proformă pentru Bunul/Bunurile ce urmează a fi livrate. Cumpărătorul are obligația să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii, conform legislației fiscale în vigoare.

6.3. Vânzatorul va transmite Cumpărătorului factura proformă aferentă Comenzii ce conține Bunul/Bunurile vândute de KONCEPTO, în format electronic, prin poșta electronică, la adresa de e-mail menționată de Cumpărător în Contul său.

6.4. Cumpărătorului îi revine obligația de a actualiza ori de câte ori este necesar datele din Contul său.

6.5. Facturile emise de către Vânzător, vor putea fi vizualizate de către Cumpărător și accesând Contul său, acesta fiind îndreptățit a le salva și arhiva.

6.6. Plata Bunului/Bunurilor se va efectua în termenul de plată menționat în fiecare Comandă, Cumpărătorul având posibilitatea de a efectua plata ramburs (la primirea coletului) sau prin transfer bancar în contul RO24RNCB0108126126760001, deschis la BCR Bank.

În cazul efectuării plății prin transfer bancar, Bunul/Bunurile vor fi livrate după confirmarea în contul KONCEPTO a sumei reprezentând contravaloarea Comenzii.

Modalitate de plată ramburs nu este disponibilă pentru comenzi online a căror valoare cu TVA este mai mare de 3.000 lei.

În cazul în care Comanda depășește această valoare, Vânzătorul este îndreptățit sa solicite plata prin virament bancar a sumei rezultată prin diferența astfel:

”Valoare Comanda – 3000lei = Suma ce va fi achitata prin transfer bancar de care Cumparator ,in baza facturii proforme, pentru validarea Comenzii”.

6.7. Pentru Bunurile executate cu comandă specială (inclusiv personalizate), Vânzătorul își rezervă dreptul de a solicita un avans de 50% din valoarea Comenzii.

6.8. Factura fiscală se va transmite de către Vânzător către Cumpărător împreună cu bunul/bunurile livrate.

7. Livrarea și recepția bunurilor

Pe scurt, Noi livrăm doar pe teritoriul Romaniei, iar dumneavoastră aduceți șurubelnițele necesare.

Vânzătorul se obligă să livreze bunul/bunurile Cumpărătorului în sistem de curierat sau la showroom-ul KONCEPTO, conform opțiunii Cumpărătorului.

7.2. Vânzătorul va efectua livrarea bunului/bunurilor numai pe teritoriul Romaniei, asigurând ambalarea bunurilor și transmiterea documentelor însoțitoare.

7.3. Detaliile de livrare a bunului/bunurilor incluzând, dar nelimitându-se la timpul necesar livrării, nu constituie o obligație contractuală din partea Vânzătorului, nicio parte neputând să pretindă celeilalte părți daune-interese, în cazul în care oricare parte poate fi sau este prejudiciată în orice mod de pe urma încălcării acestora. KONCEPTO îşi rezervă dreptul să întârzie sau să anuleze livrări ale produselor comandate dacă acestea nu pot fi onorate din motive independente de Vânzător și care includ: greve, acte de terosrism, incendii, explozii, acţiuni guvernamentale, inundaţii, proteste, tulburări civile sau alte cauze de forţă majoră.

7.4. Livrarea produselor se realizează prin curierat la adresa de livrare definită de către Client în formularul de comandă. Produsele se livrează ambalate şi sunt asigurate pe tot parcursul transportului, până la livrare. Toate produsele Vânzătorului se livrează demontate (cu excepția produselor realizate dintr-o singură componentă), în colete, pentru a putea fi transportate în siguranță. Cumpărătorul are obligația să desfacă și să verifice din punct de vedere cantitativ și calitativ coletele, pe baza etichetării acestora, să desfacă și să verifice, integritatea coletelor fragile precum și a componentelor fragile ambalate (ex: piese din sticlă). Vânzătorul, acolo unde este cazul, va livra împreună cu produsele comandate şi scheme și instrucțiuni de montaj. Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. Vânzătorul, în cazul în care nu poate executa Contractul motivat de faptul că produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa Cumpărătorul despre aceasta indisponibilitate, urmând ca sumele de bani achitate de către Cumpărător pentru produsul sau serviciul indisponibil să fie rambursate în termen de maximum 15 de zile calendaristice. Termenul estimativ pentru livrarea produselor aflate în stoc este de 3 – 5 zile lucrătoare. În cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare,Vânzătorul va anunța Cumpărătorul cu privire la termenul estimat de finalizare a livrării. În cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, vânzătorul își rezervă dreptul de a denunța unilateral contractul, fără ca acest lucru să se considere o încălcare a Contractului.

7.5. În cazul în care Cumpărătorul nu este găsit la adresa menţionată, în intervalul orar stabilit de comun acord, curierul va reveni încă o dată după ce reuşeşte să contacteze Cumpărătorul, după care comanda va fi anulată şi bunul/bunurile vor fi returnat(e) la Vânzător, Cumpărătorul urmând să suporte costurile unei noi livrări, indiferent de valoarea bunurilor comandate.

7.6. Recepţia bunului/bunurilor reprezintă acceptul Cumpărătorului că produsele au ajuns în stare bună şi corespund cantitativ şi calitativ cu ceea ce a comandat. Recepţia se consideră facută în momentul semnării documentelor legale ce însoţesc coletul. Cumpărătorul îşi exprimă acordul explicit prin semnarea documentelor de livrare cu privire la faptul că a primit bunurile conform cu comanda efectuată şi cu nevoile acestuia.

7.7. Valoarea maximă a daunelor ce pot fi plătite de KONCEPTO faţă de orice Cumpărător în cazul nelivrării sau a livrării necorespunzătoare a unei comenzi este valoarea sumei încasate de KONCEPTO de la acest Cumpărător și care este aferentă comenzii nelivrate/livrate necorespunzător.

7.8. Vânzătorul va depune eforturi rezonabile în vederea menținerii corectitudinii informațiilor expuse pe site cu privire la disponibilitatea, prețul și caracteristicile produselor comercializate.

7.9. Pentru efectuarea concilierii gratuite, în cazul apariţiei unei reclamaţii, vă rugăm să ne scrieți la adresa sesizari@koncepto.ro și ne angajăm să vă răspundem în maxim 2 zile lucrătoare la solicitarea dumneavoastră.

7.10. Piesele de mobilier se incadreaza intr-un regim special de transport, prin urmare costurile aferente vor fi comunicate ulterior confirmarii comenzii de catre echipa Koncepto.

8. Promoții, Concursuri și Publicitate

Pe scurt, Puteți opta să nu mai primiți newsletter-ul nostru, dar ați rata multe oferte.

8.1. KONCEPTO stabileşte regulamentele promoţiilor şi concursurilor pe care le organizează. Aceste regulamente sunt aduse la cunoştinţa eventualilor participanţi prin intermediul site-ului propriu, prin newslettere sau orice alt mijloc publicitar. De aceste promoţii beneficiază doar comenzile care respectă întocmai regulile afişate pe site, care sunt înregistrate în perioada de timp specificată în regulament şi în care promoţia este validă şi numai în limita stocului disponibil. KONCEPTO nu garantează disponibilitatea pe stoc a produselor pentru promoţie pe întreaga durată a acesteia, iar promoția se poate întrerupe/anula în orice moment fără nicio notificare prealabilă.

8.2. În momentul în care, Cumpărătorul își crează un Cont pe Site, are posibilitatea să își exprime acordul cu privire la primirea de Newslettere. Acordul emis de către Cumpărător, poate fi modificat în orice moment, prin contactarea KONCEPTO.

8.3. Renunțarea la primirea Newslettere-lor de către Cumpărător se poate face în orice moment folosind legatura special destinată din cadrul oricăror Newslettere.

8.4. Renunțarea la primirea Newslettere-lor nu implică renunțarea la acceptul dat pentru prezentul document “Termeni și Condiții”.

9. Garanții

Pe scurt, Garanțiile oferite sunt conform legislației, dar au și ele limitele lor și trebuie urmate câteva instrucțiuni de folosire.

9.1. Toate Bunurile comercializate de catre KONCEPTO beneficiază de condiții de garanție, conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Bunurile sunt noi, în ambalaje, și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte.

9.2. Cumpărătorul va primi la livrare pentru fiecare Bun care beneficiaza de garanție un certificat de garanție.

9.3. Condiţiile de garanţie sunt în conformitate cu Legea nr.449/2003, modificată și completată, şi OG nr.21/1992, modificată și completată. La solicitarea garanţiei este necesară prezentarea produsului defect, împreună cu accesoriile aferente, copie de pe factura fiscală şi certificatul de garanţie în original. În cazul în care produsele ajung neînsoţite de aceste documente, produsele pot fi returnate solicitantului fără a i se soluţiona garanţia.

9.4. Vânzatorul acorda garanţie care începe de la data vânzării produselor de către Cumpărător, astfel:

Mobilier – 2 ani (pentru deficienţe calitative);

Decoraţiuni – 30 zile, astfel:

 • pentru ţesături, tricotaje, confecţii şi articole textile precum pături, prosoape, covoare, perdele, huse de canapea, ţesături decorative, feţe de masă pentru următoarele defecte calitative: fire neuniforme, culoare nefixată, rezistenţa slabă a vopsirilor şi a imprimeurilor, modificări dimensionale peste limitele admise, cedarea sau migrarea coloranţilor, cusături desfăcute sau ochiuri scăpate);
 • sticlărie, ceramică, porţelan, tacâmuri pentru următoarele defecte calitative: decor sau luciu nefixat, exfolierea acoperirilor, accesorii insuficient consolidate;
 • corpuri de iluminat pentru următoarele defecte calitative: defectare sub durata minimă de funcţionare declarată de producători, legături electrice interne întrerupte, îmbinări nerezistente.

9.5. Pentru a beneficia de garanţie cumpărătorul are obligaţia de a respecta instrucţiunile de folosire:

În general, mobilierul se va amplasa ferit de acţiunea directă a razelor solare şi a precipitaţiilor atmosferice, precum și a schimbări bruşte de temperatură.

Următoarele reguli de bază se aplică obiectelor de mobilier, care trebuie:

 • păstrate în încăperi închise și ferite de razele solare
 • aşezate la distanţe mai mari de 1 metru faţă de surse de căldură (calorifer, sobă, cuptor, etc)
 • păstrat la o temperatură relativ constantă (între 10 și 20 de grade Celsius)
 • ferite de umezeală și păstrate în încăperi cu o umiditate relativă a aerului 50-70%
 • aşezate la distanţe mai mari de 1 metru faţă de surse de căldură (calorifer, sobă, cuptor, etc)
 • praful se va şterge cu un material textil moale și uscat
 • nu se vor utiliza agenţi chimici la curăţire

9.6. Durata medie de utilizare a mobilierului este de 5 (cinci) ani, iar a decoraţiunilor de 6 (şase) luni.

9.7. Pentru orice categorie de produse sunt strict interzise:

 • dezambalarea folosind obiecte tăioase sau dure;
 • tăierea sau zgârierea materialelor;
 • frecarea de alte suprafețe sau cu substanțe (soluții de curățare) abrazive;
 • folosirea sau păstrarea produselor în medii umede sau la temperaturi sub 0 grade Celsius precum și în medii cu variații de temperatură;
 • așezarea produsului lângă surse de căldură (distanța de gardă este de 1m) în afară mobilierului de bucătărie proiectat în acest scop;
 • folosirea produselor de curățare care conțin acizi, petrol, gaz, detergenți, solvenți chimici sau alcool (orice soluție trebuie încercată întâi pe o suprafață mică, ascunsă);
 • deshidratarea pielii (fără hidratare pielea se usucă și crapă);
 • udarea produselor (curățați cu o cârpă ușor umezită într-o soluție de apă cu săpun -50% apă, 50% săpun lichid pH neutru
 • apoi ștergeți imediat cu o cârpă uscată);
 • împingerea mobilierului (mobilierul demontabil trebuie demontat);
 • roluirea, îndoirea sau curbarea saltelelor la transport și manipulare;
 • folosirea mobilierului în alt scop decât cel pentru care a fost proiectat.

9.8. Instrucțiuni privind utilizarea și întreținerea tapițeriilor la mobilierul tapițat.

Pentru a prelungi durata de utilizare a canapelei voastre nu săriți, nu vă aruncați, nu vă așezați pe brațe, nu trageți de perne, nu împingeți, ci ridicați-o de la bază. La montarea picioarelor canapeaua se va așeza pe spate, se vor strânge ferm picioarele apoi se va așeza în poziție ridicând-o.

 • ștergeți săptămânal canapeaua cu o cârpă moale uscată (pielea) sau cu o perie de haine (stofa);
 • hidratarea pielii se face la fiecare 2 luni cu soluții speciale încercate în prealabil;
 • nu expuneți produsele la radiații solare directe;
 • păstrați produsul în limite normale de umiditate și temperatură;
 • după ce ați probat soluția de curățare, curățați fără să frecați, treceți ușor cu cârpa;
 • urmele de murdărie, lichide, grăsimi corporale se șterg întâi cu o cârpă uscată apoi cu soluția descrisă anterior;
 • probați curățarea urmelor vizibile cu o gumă de șters creionul;
 • urmele de gumă de mestecat se îndepărtează râcâindu-le cu cuburi de gheață puse într-un săculeț de nylon;
 • tapițeriile de stofă și husele se pot curăța doar chimic, în centre specializate;
 • saltelele se răsucesc în același plan în fiecare lună, iar la 6 luni se întorc pe cealaltă față.

Excepție fac saltelele proiectate pentru a fi utilizate pe o singură parte, care se vor răsuci lunar în același plan;

 • recomandam așezarea saltelelor pe somiere cu lamele elastice sau tapițate care să permită aerisirea.
Garanţia se pierde în următoarele situaţii:
 • în cazul intervenţiilor sau reparaţiilor produsului executate de persoane neautorizate;
 • în cazul utilizării produsului pentru alte scopuri decât cele pentru care a fost conceput şi recomandat;
 • în cazul nerespectării de către cumpărător a condiţiilor de păstrare, utilizare şi întreţinere prevăzute în documentaţia care însoţeşte produsul;
 • în cazul deteriorărilor termice, mecanice ale produselor datorate incendiilor, accidentelor de orice fel, intemperiilor sau neglijenţei în utilizare.

9.10. Răspunderea vânzătorului privind garanţia legală de conformitate este angajată dacă lipsa de conformitate a produsului apare într-un termen de 2 ani (pentru mobilier), respectiv 6 luni (pentru decoraţiuni), calculat de la data livrării și dacă Cumpărătorul informează Vânzătorul despre apariția lipsei de conformitate în termen de 2 luni! de la data la care a constatat-o. În cazul în care la livrare se constată o lipsă de conformitate a unui produs din factură, Cumpărătorul are dreptul de a cere repararea într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului. Dacă aceste operații nu sunt posibile, Cumpărătorul are dreptul de a cere să beneficieze de o reducere corespunzătoare a prețului sau de rezoluțiunea contractului privind acel produs neconform. Cumpărătorul este obligat să anunțe lipsa din colet a unei componente înainte de începerea montajului și să păstreze etichetele și conținutul coletului în starea în care le-a primit în vederea verificării și înlocuirii. Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere pentru execuția și consecințele serviciilor de manipulare, transport, montaj și instalare executate de terți, atunci când produsul a fost deteriorat sau nu au fost respectate instrucțiunile producătorului. Vânzătorul nu își asumă nicio răspundere privind consecințele pe care le-ar avea utilizarea sau întreținerea greșită a produselor, datorate nerespectării instrucțiunilor producătorului. Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii facturii Cumpărătorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele manufacturate și cele din materiale naturale precum pielea, lemnul masiv, furnir, nu pot fi fabricate identic din punct de vedere al texturii, nuanțelor de culoare pe diferite suprafețe și a particularităților aparente pe material. Cumpărătorul este de acord cu faptul că produsele din lemn masiv pot prezenta mici crăpături sau noduri în funcție de natura lemnului sau că pot apărea în timp mici crăpături în funcție de condițiile în care sunt păstrate produsele – la temperaturi situate în afara intervalului 18-30 de grade Celsius și umiditate ridicată. Acestea nu sunt considerate defecte de calitate. Lipsa Certificatului de Garanție trebuie semnalată în maxim 48 de ore de la data livrării produselor. Orice sesizare ulterioară nu va fi luată în considerare, indiferent de motiv.

9.11. În termenul de garanție Cumpărătorul are dreptul de a cere repararea gratuită, într-o perioadă rezonabilă sau înlocuirea produsului cu deficiențe calitative, dacă aceste deficiențe nu sunt cauzate de nerespectarea de către Cumpărător a instrucțiunilor de utilizare și întreținere. În funcție de disponibilitatea producătorului și de locul unde a fost fabricat produsul, Vânzătorul își va impune să repare sau să înlocuiască produsul, pe durata garanției într-un termen maxim de 15 zile de la data recepţionării produsului. În cazul în care repararea sau înlocuirea produsului nu este posibilă, Vânzătorul se obligă să acorde o reducere corespunzătoare a prețului la produsul cu deficienţe calitative sau să returneze preţul achitat de către cumpărător.

9.12. Produsul înlocuit beneficiază de aceeași garanție ca și un produs nou. Defectele apărute în termenul de garanție ca urmare a unor vicii ascunse, confirmate prin expertize tehnice de către un serviciu specializat se repară gratuit.

10. Transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor

Pe scurt, Deveniți proprietarul bunurilor comandate la finalizarea livrării.

10.1. Proprietatea asupra Bunului/Bunurilor va fi transferată la livrare, după efectuarea plății din partea Cumpărătorului.

10.2. Prin livrare se înțelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate în showroom-ul KONCEPTO).

11. Dreptul de retragere din contract

Pe scurt, Aveți dreptul de a vă retrage din contract, dar nu chiar în orice condiții.

11.1. Cumpărătorul are dreptul, conform O.U.G. nr.34/2014, să notifice în scris KONCEPTO că se retrage din contract (renunţă la cumpărare), în termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului/produselor, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât costurile suplimentare în cazul în care a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de profesionist şi costurile directe legate de returnarea produselor, precum și costurile privind diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor. În cazul exercitării dreptului de retragere, cumpărătorul are dreptul de a i se restitui toate sumele pe care le-a achitat drept plata vânzătorului, inclusiv, după caz, costurile livrării.

11.2. Dreptul de retragere nu este aplicabil în următoarele situaţii:

 • furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de cumpărător sau personalizate în mod clar (executate pe comandă specială);
 • în cazul în care data de expediere a notificării intenţiei de returnare specificată în cererea de returnare depăşeşte perioada de 14 zile calendaristice, calculată din ziua următoare datei contractului onorat;
 • în cazul în care produsul returnat nu este în aceeaşi stare în care a fost livrat (şi cu documentele care l-au însoţit iniţial).

11.3. Înainte de expirarea perioadei de retragere, Cumpărătorul informează KONCEPTO cu privire la decizia sa de retragere din contract, folosind una dintre următoarele variante:

 • completarea formularului de retragere şi expedierea lui prin poştă sau e-mail;
 • orice altă declaraţie scrisa, neechivocă, în care clientul îşi exprimă decizia de retragere din contract.

11.4. Cumpărătorul returnează produsele sau le înmânează unei persoane autorizata de către KONCEPTO să recepţioneze produsele, fără întârziere nejustificată şi în intervalul celor 14 zile calendaristice de la data la care Cumpărătorul a receptionat produsele. Termenul este respectat dacă produsele sunt returnate de cumpărător înainte de expirarea perioadei de 14 zile calendaristice.

11.5. KONCEPTO returnează Cumpărătorului toate sumele pe care le-a primit drept plată din partea acestuia, nu mai târziu de 14 zile calendaristice de la data la care este informat de decizia de retragere din contract a clientului. Returnarea sumelor este condiţionată de recepţionarea produselor care au făcut obiectul vânzării de către KONCEPTO. Returnarea se face numai prin transfer bancar în contul bancar IBAN indicat de cumpărător. Nu se fac returnări în numerar sau ramburs.

Avansul de 50% din valoarea contractului solicitat pentru produsele executate pe comandă specială nu este rambursabil în situaţia în care clientul decide să returneze produsul din alte motive decât cele care privesc defectele de fabricaţie dovedite ale produsului.

11.6. Clientul este informat asupra faptului că, în cazul în care produsele a căror returnare prezintă urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri mecanice sau, după caz, electrice, accesorii lipsă, certificate de garanție lipsă, Vânzătorul își rezervă dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o sumă din valoarea produsului, sumă ce va fi comunicată după evaluarea prejudiciilor aduse.

11.7. După efectuarea livrării Cumpărătorul nu mai poate invoca deficiențe cantitative sau deficiențe pe care, în mod rezonabil, nu putea să nu le vadă la momentul livrării (ciobituri, zgârieturi, rosături, fire trase, componente îndoite, pete de murdărie etc.). Spargerea produselor sau componentelor din sticlă, cermică, porţelan şi a oricărui alt produs casant sau zgârierea produselor după recepție sunt riscuri asumate integral de Cumpărător și sunt considerate evenimente specifice procesului de uzura.

Descarcă formularul de retragere

12. Confidențialitate și prelucrarea datelor cu caracter personal

Pe scurt, Tratăm datele dumneavoastră personale cu mult respect și nu vindem baze de date sau facem alte bazaconii, dar nu suntem nici noi imuni la hackeri.

12.1 KONCEPTO garantează securitatea şi confidenţialitatea datelor găzduite şi transmise prin sistemul său informatic. Pe site-ul KONCEPTO, utilizatorul este responsabil pentru toate activitățile care survin prin accesarea acestui site. KONCEPTO nu poate fi facută responsabilă pentru erorile survenite în urma neglijenței utilizatorului privind securitatea și confidențialitatea acțiunilor și datelor sale.

12.2. Din cauza modului prin care datele cu caracter personal stocate de sistemul KONCEPTO sunt transmise pe cale electronică, KONCEPTO nu poate fi facută răspunzătoare în niciun fel de pierderea acestora sau de copierea informaţiilor de către persoane neautorizate, prin folosirea de aparatură sau software de interceptare. La sesizarea utilizatorilor, KONCEPTO va lua toate măsurile şi va pune la dispoziţie toate fişierele necesare organelor competente să soluționeze asemenea situații.

12.3. Orice accesare a bazei de date cu informaţii personale a utilizatorilor, inclusiv orice încercare de acces neautorizat, va fi înregistrată într-un fişier de acces. Fişierele de acces fac posibilă identificarea de către KONCEPTO. a persoanelor care au accesat date cu caracter personal fără un motiv legitim, în vederea sesizării organelor competente. Orice încercare de aaccesa datele personale ale altui utilizator, de a modifica conţinutul site-ului sau de a afecta performanţele serverului pe care rulează site-ul KONCEPTO vor fi considerate tentative de fraudare a site-ului, urmând a fi sesizate organele de urmărire penală împotriva aceluia sau acelora care au iniţiat această acţiune.

12.5. Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, modificată și completată, KONCEPTO are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale care ne sunt furnizate.

12.6. Scopul colectării datelor este: informarea Cumpărătorilor privind situația Contului lor, informarea Cumpărătorilor privind evoluția și starea Comenzilor, evaluarea Bunurilor oferite, activității comerciale, de promovare a produselor, de marketing, de publicitate, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Cumpărătorului.

12.7. Prin completarea datelor in formularul de creare de cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a KONCEPTO, și își dă acordul expres și neechivoc ca toate aceste date personale să fie stocate, utilizate și prelucrate nelimitat teritorial și/sau temporar de către KONCEPTO pentru desfășurarea și/sau derularea de către de activitati cum ar fi, dar fără a se limita la, activității comerciale, de promovare a produselor, de marketing, de publicitate, administrative, de dezvoltare, de cercetare de piață, de statistică, de urmărire și monitorizare a vânzărilor și comportamentul Cumpărătorului.

12.8. Prin citirea prezentului document Cumpărătorul declară că a luat la cunoștință faptul ca îi sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de intervenție, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de a se adresa justiției în caz de încalcare a drepturilor garantate de Legea nr.677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.

12.9. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Cluj-Napoca, str.Zaharia Stancu, nr.21, vila C3, jud.Cluj, către DECO MOB SRL, Cumpărătorul își poate exercita, în mod gratuit, pentru o solicitare pe an, să i se confirme faptul ca datele personale sunt sau nu prelucrate.

12.10. Pe baza unei cereri scrise, datate, semnate si expediate la adresa: Cluj-Napoca, str.Zaharia Stancu, nr.21, vila C3, jud.Cluj, către DECO MOB SRL, Cumpărătorul își poate exercita dreptul de interventie asupra datelor, dupa caz:

 • rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor a căror prelucrare nu este conformă Legii 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, în special a datelor incomplete sau inexacte;
 • transformarea în date anonime a datelor a caror prelucrare nu este conformă Legii nr.677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;
 • notificarea către terții cărora le-au fost dezvăluite datele, dacă aceasta notificare nu se dovedește imposibilă sau nu presupune un efort disproporționat față de interesul legitim care ar putea fi lezat.

12.11. KONCEPTO poate furniza datele Cumpărătorului cu caracter personal altor companii partenere, dar numai în temeiul unui angajament de confidențialitate din partea acestora, prin care garantează căaceste date sunt păstrate în siguranță și ca furnizarea acestor informații personale se face conform legislației în vigoare, astfel: furnizori de servicii de marketing, curierat, servicii de plată/bancare.

12.12. Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

13. Limitări și declinări ale responsabilității

Pe scurt, Stocurile noastre nu sunt infinite și câteodată unele produse nu se vor putea livra. În aceste cazuri însă, vă contactăm.

13.1. Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terțăparte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricăreia din obligațiile sale conform Comenzii și pentru daune care rezultă din utilizarea bunului/bunurilor după livrare și în special pentru pierderea acestora.

13.2. KONCEPTO nu garantează disponibilitatea în stoc a produselor afișate, motiv pentru care va avea dreptul de a nu livra parțial sau integral o anumită comandă în cazul în care anumite produse nu mai apar în oferta curentă a furnizorului/partenerului KONCEPTO sau nu sunt disponibile din alte motive (lipsa momentană din stoc, epuizarea ediție/serie, epuizare stoc promoție, etc). În cazul în care plata se face în avans, Cumpărătorul este îndreptățit la restituirea banilor plătiți pentru bunul/bunurile care nu mai sunt disponibile a fi livrate. În toate cazurile în care bunurile nu se pot livra, Cumpărătorul va putea cere doar returnarea imediată a sumelor încasate deja de KONCEPTO, fără alte despăgubiri.

14. Dispoziții finale

Pe scurt, Ne place să rezolvăm orice problemă pe cale amiabilă și să ajungem la un win-win.

14.1. Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, dacă o astfel de neexecutare este datorată unui eveniment de forță majoră. Forța majoră este evenimentul imprevizibil, în afara controlului părților și care nu poate fi evitat.

14.2. Dacă în termen de 15 (cincisprezece) zile de la data producerii lui, respectivul eveniment nu încetează fiecare parte va avea dreptul să notifice celeilalte părți încetarea de plin drept a Contractului fără ca vreuna dintre ele să poată pretinde celeilalte daune-interese.

14.3. Dacă oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasită nulă sau nevalidă, indiferent de cauză, aceasta clauză nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze. Odata cu lansarea comenzii, Cumpărătorul acceptă fără obiecțiuni prezentul document – Termeni și Condiții.

14.4. Prezentul Contract este supus legii române. Eventualele litigii apărute între KONCEPTO și Cumpărători se vor rezolva pe cale amiabilă, iar în cazul în care aceast lucru nu va fi posibil, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești competente.

14.5. Orice altă problemă cauzată de produsele comercializate de KONCEPTO şi care nu este tratată în niciun articol din prezentul document, se va soluţiona pe cale amiabilă în termen de 30 de zile de la data sesizării în scris a problemelor de către Cumpărător. În cazul în care nu s-a reușit soluționarea conflictului pe cale amiabilă, competenţa de soluționare revine instanţelor judecătorești competente.

15. Utilizare cookie-uri

Pe scurt, Site-ul nostru folosește cookies in scopuri nobile, găsești mai multe informații aici.

Prin utilizarea acestui site web, sunteţi de acord cu prelucrarea datelor personale de către Google în modul şi în scopurile menţionate mai jos, precum și cu precizările detaliate pe pagina noastra de Politica Cookies.

Site-ul http://www.koncepto.ro/ foloseşte Google Analytics, un serviciu de analiză web furnizat de Google. Google Analytics foloseşte “cookies”, care sunt fişiere text plasate în computer, pentru a ajuta site-ul să analizeze modul în care utilizatorii îl folosesc. Informaţiile generate de cookie-ul cu privire la utilizarea de către dvs. a site-ului (inclusiv adresa dvs. IP), vor fi transmise şi stocate de Google pe serverele din Statele Unite. Google va folosi aceste informaţii în scopul de a evalua utilizarea de către dvs. a site-ului http://www.koncepto.ro/, întocmirea rapoartelor de cercetare ale site-ului pentru operatorii de site şi furnizarea de alte servicii legate activitate şi de utilizarea internetului pe http://www.koncepto.ro/. Google poate transfera aceste informaţii unor terţe părţi, în cazul în care acest lucru este solicitat prin lege, sau în cazul în care terţe părţi afectează procesul de informaţii cu privire la numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. de IP cu orice alte date deţinute de către Google.

Aveţi dreptul să refuzaţi utilizarea de cookie-uri prin selectarea setărilor corespunzătoare în browser-ul dvs., cu toate acestea, vă rugăm să reţineţi că, dacă realizaţi aceste setări este posibil să nu puteţi avea acces la funcţionalitatea deplină a site-ului http://www.koncepto.ro/.

Citește mai mult despre cookies

Koncepto
Generic selectors
Doar rezultate directe
Caută în titlu
Search in content
Search in posts
Search in pages
product

Mai Multe...

0
Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării, ești de acord cu modul de utilizare a acestor informații.
De acord
Setări ×
×